Polytreat vuren gevelbekleding

Innovatie

“Zonder innovatie staat uw bedrijf stil.” Veel mensen zijn het daar helemaal mee eens, maar de implementatie in de praktijk blijkt soms lastig. Toch is innovatie essentieel, want het vernieuwen van het assortiment of doorontwikkelen van producten levert een impuls op voor uw medewerkers, klanten en omzet. De dynamiek die daardoor ontstaat, biedt nieuwe kansen.

Andries van Eckeveld:

Wij willen innovatie inzetten om bedrijven te helpen ontwikkelen, maar dan wel in een biobased en circulair kader! Als houtsector levert dat goede kansen op voor een duurzaam succes.

Hebt u het idee dat u niet genoeg tijd kunt besteden aan innovatie? Hebt u een goed idee, maar komt u niet tot een concreet plan van aanpak? Wij nemen u graag werk uit handen door samen naar de situatie te kijken en de productontwikkeling te stroomlijnen. Dat kunnen we doen in de rol van onafhankelijke expert, maar ook als projectleider, waarmee Innovita uitgebreide ervaring heeft. Ons brede netwerk en onze kennis en ervaring bieden een solide basis voor succes.
 

Marktbehoefte en knelpunten

Daarnaast analyseren we knelpunten of behoeften die wij tegenkomen in de markt. Zodra we een mogelijkheid zien, nemen we het initiatief om tot een passend innovatietraject te komen. Daarbij werken we regelmatig samen met allerlei kennisinstellingen.

Voorbeeld: Polypyrrool vuren

Een prachtig voorbeeld daarvan is de samenwerking tussen Innovita en Mevo Houtindustrie voor de ontwikkeling van polypyrrool vuren als bouwproduct. Verdeeld over twee gesubsidieerde onderzoeksprojecten is er uiteindelijk een marktklaar product ontwikkeld: Polytreat vuren 2.0. Dat gebeurde in samenwerking met meer dan dan 20 bedrijven en instellingen, inclusief collega’s en studenten van Saxion University for Applied Science in Enschede. Innovita vervulde de rol van projectleider en houtexpert.

Andries en Raby op het Polypyrrool slotevent te Deventer

Demonstratiegevel PPy vuren 2.0 tijdens het slotevent van het RAAk-mkb project te Deventer.

PPy producteigenschappen

Polypyrrool heeft bijzondere eigenschappen als het gaat om brandvertraging, UV-bescherming en waterafstoting. Door dit project met de bijbehorende experimenten en pilots is er een nieuw, biobased gevel- en tuinhoutmateriaal beschikbaar voor de markt. En dat is precies waar Innovita voor staat! Lees hier meer over deze ontwikkeling.