Cumaru FSC dekdelen

Wie is Andries van Eckeveld?

Andries van Eckeveld augustus 2012 v2Van jongs af aan ben ik geboeid geweest door het vraagstuk van duurzaamheid. Het mooie Nederlandse bos op de Utrechtse Heuvelrug trok al vroeg mijn aandacht. Dat verklaart ook mijn studiekeuze: Bosbouw en natuurbeheer aan de Wageningen Universiteit (1995-2001). Halverwege heb ik mijn studie volledig gericht op Houtkunde en –technologie. Toen ik mijn diploma had gekregen, ben ik aan de slag gegaan bij A. van den Berg BV, een importeur van tropisch hardhout mét FSC keurmerk (2001-2012).

Duurzame houtoogst biedt het tropisch woud meer bescherming dan het gemiddelde nationale park!

Duurzaam bosbeheer

A. van den Berg BV was een pionier in de hardhoutsector, en koos als eerste bedrijf voor handel in duurzaam geproduceerd hout, afkomstig uit eigen concessies in Brazilië. Later is het familiebedrijf overgenomen door Precious Woods, een beursgenoteerde Zwitserse onderneming met duurzaam bosbeheer als kernwaarde (2005). Binnen deze ondernemingen heb ik ervaring opgedaan met vrijwel alle commerciële activiteiten. Daarbij speelde advisering van klanten / architecten en onderzoek naar minder bekende tropische houtsoorten een grote rol.

 

Innovita advies & projectbegeleiding

Op 1 maart 2012 startte ik mijn eigen onderneming: Innovita advies & projectbegeleiding. Daarmee richt ik mij op hoofdactiviteiten:
Andries op het Polypyrrool slotevent te Deventer

  1. Innovatie om bij te dragen aan duurzaamheid en
  2. Advies om hernieuwbare grondstoffen zoals hout succesvol toe te passen in de bouw (en overige toepassingen).

Ik heb als consultant ervaring opgedaan met een aantal specifieke takken van de houtsector, zoals inkopen van hout voor bouwprojecten, onderzoek naar houteigenschappen, houtveredeling en houttoepassing en marktonderzoek. Daarbij hanteer ik een pragmatische insteek.

Benieuwd naar de projecten waar ik afgelopen jaren aan gewerkt heb? Neem dan een kijkje in mijn portfolio link naar https://innovita-advies.nl/referenties/. Het is prachtig om in dit soort projecten een steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving! Voor meer informatie verwijs ik u graag naar mijn profiel op LinkedIn.

Duurzaamheid: bouwen en bewaren!

Missie Over Innovita Portfolio