Louro gamela gevel in verticale toepassing

Mooi vergrijsd Louro gamela na 10 jaar!

Datum: 01 mei 2018 | Auteur: Andries van Eckeveld | Categorie: Innovita

Is onbehandeld hout aan de gevel op langere termijn verstandig? Die vraag wordt vaak gesteld bij adviesgesprekken. En wat ieder beweert, de praktijk levert soms een goede onderbouwing van de theorie. Voor dit woonhuis in Lemmer is na 10 jaar de vergrijzing een groot succes en zeer tot tevredenheid van de (eerste) bewoners.

 

FSC Louro gamela

Het uitgangspunt van de gevel is FSC Louro gamela. Om een mooie gelijkmatige vergrijzing te krijgen is gekozen voor een semi-transparante beits afwerking. Het ontwerp van de gevel is van Jelle de Jong Architect uit Lemmer. Het mooie aan het vrijstaande gebouw is dat op elke windrichting een gevel is. Bovendien is de gevel zo gedetailleerd dat er nergens een overstek de vergrijzing verstoort. Ook is er bewust gekozen voor een open gevelbekleding, wat de ventilatie en de vochthuishouding in de gevel ten goede komt.

Louro gamela FSC met semi-transparante grijstint rond de oplevering

Louro gamela FSC met semi-transparante grijstint rond de oplevering.

Na 10 jaar blijkt de gevel daadwerkelijk fraai zilvergrijs geworden te zijn. De onderstaande foto’s geven een impressie van hoe het gebouw er bijstaat.

 

Entree van de woning op het zuidwesten.

Entree van de woning op het zuidwesten.

FSC Louro gamela vergrijsd aan de tuinzijde

FSC Louro gamela vergrijsd aan de tuinzijde.

Detail van de vergrijzing van FSC Louro gamela na 10 jaar

Detail van de vergrijzing van FSC Louro gamela na 10 jaar.

 

Verkrijgbaarheid

Wilt u ook een mooie vergrijsde hardhouten gevel? Kijk dan eens naar het productassortiment van Van den Berg Hardhout of een van de andere producten uit de productselector. Voor afwerking bent u met Remmers of Keim semi-transparante tinten aan het juiste adres.