Houttrack helpt bedrijven tropische wouden legaal (en duurzaam) te beheren

Artikel STTC voor Houtblad

Referent Het Houtblad, STTC

Realisatiedatum september 2015

Categorie

Trefwoorden , ,

Site www.houtblad.nl

< Terug naar overzicht

Artikel STTC in het Houtblad

Voor het Houtblad schreef Andries van Eckeveld een artikel over de European STTC. De STTC is een coalitie van bedrijven en organisaties die met elkaar het gebruik van duurzaam tropisch hout in de Europese markt promoten.

Er is namelijk veel energie gestopt in het FSC certificeren van bossen in de tropen, maar de vraag is naar dergelijke producten kan wel een steuntje in de rug gebruiken. De STTC wil als netwerkorganisatie graag betrokken bedrijven en organisaties stimuleren om actief werk te maken van de promotie van tropisch hout.

Klik hier voor het Houtblad artikel over de STTC

Milieuprestaties tropisch hout

Het artikel maakt onder andere duidelijk dat het gebruik van tropisch hout ook bijdraagt aan duurzaam bouwen. Een recente LCA studie maakt duidelijk dat het gebruik van tropisch hout voor fietsbruggen bijvoorbeeld verreweg de beste optie is vanuit milieuoogpunt! Onderstaande foto illustreert dat overduidelijk. Wilt u het rapport zelf ook lezen? Klik dan hier voor de betreffende pagina waar het te downloaden is.

Milieuprestaties duurzaam tropisch hout

Bron: Beco, 2013

Het Houtblad

Het Houtblad is een professioneel vaktijdschrift voor Nederlandse en Vlaamse architecten en wil als een medium dienen voor houtgebruik. Uit een recent onderzoek bleek dat architecten het Houtblad als derde noemen als informatiebron voor ontwikkeling van hun projecten. Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op houtgebied? Overweeg dan eens een abonnement op het Houtblad.